flora

flora

16_08_2010_Accra_beach

Reggel a gyerekeket teniszezni vitte a sofor, mivel az utazas vagy draga es a forgalom miatt eppen turheto, vagy olcso kenyelmetlen es meg hosszadalmasabb. Ezert a gyerekekkel egyutt elindultunk mi is be a varosba.
Nehany kep utkozben:
Vasarlasi lehetoseg a dugoban: brossok, mandzsetta gombok, zacskos víz, festmeny, mobil feltolto kartya, plantin chips, jegkrem, karamelizalt cukor, kukoricas sult gomboc…
Accra Stadion

templom


És ez is Accra, neobrutal.



Koala, ez egy szupermarket, ki hinné…

Tomegkozlekedes, trotro, ha megtelt indul.

Delben Mr G (a masik fofonokom Mr D mellett), Naana (Pokuaa novere, aki szinten epitesz), Pokuaa es en talalkoztunk, hogy egy leendo ghanai kereszteny szorakozohely-lanc prototipusanak koncepciotervet megbeszeljuk. Valojaban kiderult, hogy Naana tudomasara jutott a fent leirt beruhazoi szandek, es mint tanacsado, Mr G es Mr D ceget fogja ajanlani, es ehhez egy gyors epiteszeti viziot szeretne latni.
Mr G rogton kijelentette, hogy sajnalja, de ezennel vege a vakacionknak, es rogton indulunk Kumasiba, hogy kedden mar Pokuaa a kereszteny clubon dolgozhasson.

Meg soha sem jartam ocean partjan, s miota Ghanaban vagyok, habar Accraban, a partmenti fovarosban szallt le a repulo, szinten nem lattam a vizet.
Ket hete penteken, mikor eloszor jottunk az ugyvedi iroda epitkezesere csak a meetingen voltam, s mivel reggel jo keson indultunk, a megbeszeles utan rogton visszajottunk, nem volt ido megnezni a partot. Most penteken is hamar este lett, s bar ugy volt megnezzuk a strandot vegul amellett dontottunk, hogy a sotetben annyira nem buli maszkalni, szombaton is ugy volt, hogy a Homowo utan strandolunk, de az is a szokasos 2 ora kesessel kezdodott.. Vasarnap kipihentuk a hetet es mire felebredt mindenki, majdnem este lett. Ekkor jott a hetfo, amikor is Mr G hayaparancsolt bennunket : D. No mondom magamban, oke, ha akarok valamit, jobb lesz ha legkozelebb magam veszem kezbe az iranyitast…
El is indultunk Mr G-tol es Naana-tol elbucsuzva hazafele, megebedeltunk egy gyorsetteremben es nezelodtem a helyi Vaci utcan, amikor egyszercsak Pokuaa mondja, hogy jobb lesz ha nem megyunk ma mar vissza Kumasiba, mert csak sotetben ernenk oda, jobb lesz holnap hajnalban.. Igy azon a napon, amikor biztos voltam benne, hogy nem jutok ki a strandra, no azon a napon hat nem ott talaltam magam az oriasi hullamok kozott? No ez Afrika.

Azert az sem semmi, hogyan erkeztunk meg a strandra. Kicsit eltevedtunk az elso trotro kivalasztasakor es a ghanai rendorseg foepuletenel szalltunk ki, hamar itt voltunk beneztunk a helyi orshoz, ahol Pokuaa sogornoje dolgozik. Itt keszult a foto:
Miutan ismet ferjhez adtak es kifaggattak Magyarorszagrol, rendori diszkiserettel, kifurikaztak minket egy szolgalati terepjaroval a Labade beachre, mondanom sem kell, hogy belepot nem nagyon kertek tolunk a kapunal.
Egyebkent is jellemzo, hogy a rendorokkel joban szokas itt lenni, elofordult, hogy ejszaka megallitottak minket es kertek, adjunk egy kis penzt kavera, hogy jobban menjen a munka. Hat ezt csunya dolog lenne megtagadni.

A strandon egy feherorosz turistaval baratkoztam ossze, volt egy kigyobuvolo, aki barkinek a nyakaba akasztotta a kigyojat, mint egy nyakkendot, akadt par kosza lo, szinten fenykepezkedes celjabol.
Pokuaaval tettunk egy nagy setat a parton es jot beszelgettunk, olyan kar, hogy itt a szemetet szo szerint szelnek ereszteni szokas..

No comments:

Post a Comment