flora

flora

22_08_2010_Kumasi_wedding

Mar a heten elhataroztam, hogy Kumasi fo templomaba megyek misere. Ez az egyetlen temlom, amely joreszt a kozepkori europai stilusjegyek kovetesevel keszult.
A tobbi templom inkabb a 70-es evek modern es a helyi attort falakkal keszulo kozossegi epuletek jellemzo jegyeit viseli. Jol latszik, hogy az anyagoknak mennyire mas az erteke. Alapvetoen semmilyen altalunk ertekesnek tartott anyag nem all rendelkezesre. A marvanyoszlopokat festessel keszitik, a mennyezet oriasi feluletet pedig egy helyen muanyag lamberiaval burkoltak, a ket szinu muanyagot intarziaszeruen mintaba rakva. Kettos erzessel szemleltem, mert kezimunkaval nagyon szep epuleteket, feluleteket tudnanak alkotni, ha elfogadnak az egyszeru rendelkezesre allo anyagokat, es nem az importalt anyag lenne mindennel ertekesebb.

A misen sokan voltak, mindenki a legszebb ruhajaban, sot ket korus is enekelt, egy ferfikar fekete-feher ministransruhaban, es egy vegyeskar, akiknek a ruhaja ugyanabbol az anyagbol volt varrva, mindegyik ruhara sok-sok kis kereszt es a Golgota nagy kepe volt nyomva.

Ez a holgy Mariat hordta a ruhajan:
A mise ismet ket oras volt, ketszeri tancos adakozassal, melyet egy basz gitaros, dobos banda kisert.
Utana Mr Z-vel, aki ghanai szuletesu libanoni egy ghanai eskuvore neztunk el. Irto nagy felhajtas volt, sok-sok vendeg, koztuk egy aranyfogu holgy, es hagyomanyos keziszovesu lepedobe csavart urak.
Mr Z uzlettarsa volt a volegeny, fohejre akartak bennunket ultetni, de ezt szerencsere megusztam. Ez a kep a lakodalomba bevonulasnal keszult:

A templomi reszen nem voltunk jelen, de a hazassagi szerzodes alairasanal igen, a parrol nem csak alairos kepek keszultek, de egy olyan is, ahol kezetfognak, a szerzodes folott.

A kedvenc reszemet sikerult videora venni, ez a lany gospelt enekel a par tiszteletere.
A szoveg a Megszabaditorol szol, twi /csi/ nyelven.

*video: gospel, feltoltes alatt...*

Az eskuvo utan talalkoztunk Moe-val, aki a masik libanoni ismerosom itt. O muszlim, igy a ramadan miatt este 6.30 utan vacsoraztunk. Elneztunk Kumasi legjobb szallodajaba is, itt keszult ez a kep, a medencek mellett:


A munkahelyemhez igen kozel van egy szorakozohely, Vienna City, egeszen otthon ereztem magam, hiszen Vienna csak 2 ora Budapesttol. Moe jol elvert billiardban, majd beneztunk a casinoba. Helybol eltalaltuk az elso 2 szamot is a rulettasztalnal, de persze nem jatszottunk elesben. De nagyon vicces volt, hogy tobben meg akartak jatszani a white lady josolta szamokat. Ezt nemhagytam, hiszen meg magam sem hittem benne : )

Otthon Mr D nem nagyon orult, hogy sokaig kimaradtam, mondta, hogy a libanoniakban nem szabad megbizni. Mikor a libanoniakat kerdezem, kiderul, hogy szerintuk meg senkiben sem szabad megbizni, mert a ghanaiak amikor gondolkodnak, azon jaratjak a fejuk, hogyan lophatnanak meg. Hat en erre csak annyit mondhatok, hogy ha senkiben nem biznek meg, akkor mar regen ehen haltam volna, mert meg csak etel sincs, amit az elso napokban felismertem volna, hogy micsoda a bananon kivul. Mert a narancs zold es sargara van hamozva, a kokuszdio zold es nem is kokusz izu, a foldimogyoro neha fott (!) es olyan mintha eretlen lenne, de az ize nagyon jo…

No comments:

Post a Comment