flora

flora

13_09_2010_Tamale_Paga_Burkina Faso_Kumasi

Ismét hajnalok hajnalán indultunk, illetve jobban mondva alvóhelyet változtattunk, és mindenki befészkelődött a buszba. Erre a napra tartogattuk a legtöbb utazást, egészen-egészen északra Burkina Faso-ig. Mikor a határhoz értünk engedéllyel bejártuk a senki földjét, nézelődtünk.

Valójában azonban azért is utaztunk ilyen távolra, hogy egy tavat meglátogassunk, ahol közel 100 krokodil él, és egy két kis csirke fejeben fotómodellt állnak, sőt meg azt is hagyjak hogy a turisták a farkukat emelgessek, Melissa és a krokodil:
Ezeknek a fáknak a virágából pamutot készítenek, (cottontree), Paga:
Északon szegényebbek az emberek, így az utakon sokkal-sokkal több a bicikli és a motor. Az egyik férjemmel éppen motorozunk Pagaban:


Igyekeztünk mihamarabb visszaindulni, mert több int 10 órás út állt előttünk.

Tamale után pedig mar csak hárman utaztunk. Utólag elég logikus módon a sofőr fölvett más utasokat útközben, de emiatt nagyon mérgesek lettünk, hiszen a buszt mind a négy napra kibéreltük, és hát egy szót sem szólt, csak egyszerre felszállt egy csomó ember, akiktől ráadásul rendesen be is szedte az útiköltséget. Nem nagyon akadtak, akik angolul beszeltek, így kellően izgi volt a helyzet az afrikai éjszakában, itt-ott jobbra-balra kisiklott kamionok és buszok között repesztve, de Istennek hala, épségben megérkeztünk itteni idő szerint fél 1kor Kumasiba, ahol mint másnap megtudtam, Isaac házában aludtam, aki januárban ott volt a zürichi Iaeste konferencián, amire én is benéztem, akkor :D

Csöpp a világ!

Puszi Mindenkinek!

No comments:

Post a Comment